Een Travellerspoint blog

Ik brei er even een eind aan

Ik zit nu dus in Delhi. De grote grote stinkende stad waar elke reiziger nachtmerries van krijgt. Kokend heet en vol vervelende mensen. Maar de weergoden waren aan mijn zijde vandaag, want het is helemaal niet zo heet. Daarnaast is het een nationale feestdag hier, dus is er niet veel te zien en te doen. Ook lopen er daardoor helemaal niet zoveel mensen op straat. Dus Delhi is wel ok eigenlijk. Gisteren ochtend kwam ik met een nachtbus aan in Agra. En ik heb een redelijke hekel aan nachtbussen, aangezien ik er simpelweg NIET IN PAS! Maar een stoel reserveren leek me een te groot risico in India, weet je nooit waar je in terecht komt. De bus was redelijk modern en ik had twee bedden voor mezelf. Diagonaal kon ik net onconfortabel liggen. Maar ik had het ontzettend goed vergeleken met de mensen onder me in de stoelen en in het gangpad stond het ook helemaal vol. Voor de duidelijkheid: ik lag dus op ooghoogte voor de mensen die in het gangpad stonden... ik was dolblij dat ik gordijntjes had!

Eenmaal aangekomen in Agra boekte ik een trein naar Delhi voor die middag en ging... (tromgeroffel) NAAR DE TAJ MAHAL! En die is mooi! Mooi genoeg om er uren omheen, langs en doorheen te lopen. Verder kan ik er weinig over vertellen, ik zou zeggen kom morgen maar de foto's bekijken onder het genot van een broodje kroket .

Daarna nog naar het rode fort gegaan dat net naast de Taj staat. Leuk, leuk, hartstikke leuk. Maar ik wilde toch redelijk op tijd richting Delhi gaan zodat ik daar niet midden in de nacht aan zou komen. Ik werd opgehouden door een man van het boekingskantoor die iets te gedetaileerd over delen van zijn leven vertelde waar ik echt niks van wilde weten. En slijmen dat 'ie deed, gadver! Maar gelukkig werd ik 'gered' door een Duits meisje met wie ik samen naar het station ben gegaan. De trein was godsgruwelijk langzaam en tegen 23.00 was ik er dan... Delhi.

En over Delhi kan ik heel kort zijn: ik heb geen donder uitgevoerd en NIKS gezien. Door de nationale feestdag waren dingen waarschijnlijk gesloten en stiekem kwam het goed uit, want ik had niet eens zin om 't te checken. Een beetje een laatste-dag-verschijnsel denk ik.

En dan... dan ga ik er nu een echt eind aan breien. Aan 7,5 maand van eindeloos veel blogjes en avonturen in het verre oosten. En aangezien ik de laatste ben, moet ik natuurlijk ook even een officieel einde breien aan de hele geschiedenisstreberssite 2007! Dank, dank, dank allemaal voor al jullie reacties. Je moet eens weten hoe fijn het is om te weten dat mensen met je meeleven als je weer eens communicatieproblemen hebt met zeven miljoen strondirritante, eigenwijze, bijdehandte, geweldige, niet-te-vergeten Chinezen, Nepalezen en Indianen. Als het nog niet duidelijk was; ik heb het gigantisch naar mijn zin gehad, maar kan ook niet wachten tot ik sommigen van jullie morgen weer kan zien.

TOT SNEL, ZAI JIAN

--------------------------------------------------------------------------------

Al acht reacties:

tot morgen meissie van me, t heeft nu lang genoeg geduurd!!!!We kijken naar je uit!!!! dikke kus\n
christa farenhorst - 13-08-07 - 18:03

SUS! Ik ben het met mam helemaal eens. Je had veel eerder naar huis gemoeten. Ik ga jou de eerste zoen geven en niet Bouke want hem had je al in april en mei gezien
TOT MORGEN, EN BIJNA VANDAAG! IK HEB ER KONTZETTEND ZIN IN!
J. Albers - 13-08-07 - 18:29

Sanne, je komt thuis, morgen! Ik heb er zin in om je weer te zien, yeah. Morgen zul je merken dat hier helemaal niets veranderd is – wat alleen maar positief is. Iedereen weer terug! Goede reis!
Els - 13-08-07 - 20:00

Woohoo Sanne übervet! Hopelijk kun je snel weer wennen aan Nederland :) Wie weet/hopelijk tot gauw!
Leo - 13-08-07 - 22:13

Hoi Sanne,
We kunnen er vandaag niet bij zijn maar geestelijk zijn we dat wel! We kende je eigenlijk nog maar net. Maar middels je reis en je verslagen hebben we je veel beter leren kennen. Je bent een toffe, leuke, intelligente en gedoseerd (heel verstandig) avontuurlijke meid!
Welkom (huān yíng) terug en tot gauw,
Lies en Andrew
Lies & Andrew (Email) - 14-08-07 - 09:43

Sannuuuuuh! Ben je al in NEDERLAND? TOT SNEEEEL!!
Karlijn - 14-08-07 - 16:49

Omg, omg, omg! En hoe was je reis enzo?!?
Geert - 15-08-07 - 15:20

Ja hoe was die reis eigenlijk?
Daniel - 19-09-07 - 11:59

Geplaatst door Sanne.A 8:11 Gearchiveerd in India

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint