Een Travellerspoint blog

Op safari

Chitwan Royal National park is de trots van Nepal. Je kan er van alles vinden van baloe de beer tot shere khan de tijger. Maar zoals zo vaak tijdens deze reis zat ik er in het verkeerde seizoen. Ik dacht zelfs dat het hele park gesloten was vanwege de moesson. En in een jungle vol modder en bloedzuigers is niet veel te beleven... Maar er werden nog steeds tours aangeboden vanuit Kathmandu. We pakten een bus richting het zuiden over een weg waar ik vrij veel nare verhalen over had gehoord. Veel lokale bussen die een duikvlucht naar beneden nemen enzo. Maar dat moet dan echt aan de skills van de chauffeurs liggen, want die weg was helemaal zo slecht nog niet. We kwamen aan het eind van de middag in ons resort 'park side' aan. Resort ja, alles INCLUSIEF! Er stond niet al te veel op het programma de eerste dag. Wel bezochten we het lokale dorpje met Tharu-mensjes. Rieten daken, lieve mensen en hier een daar een olifant. De omgeving was super groen! Het weer zat ontzettend mee, geen regendruppel gezien die dag. 's Avonds gingen we naar een 'cultural program'. Ja ho even! Ik weet dat ik alles inclusief in een resort zit, maar een traditionele dans opvoering gaat me wel ietsje TE ver hoor! (Mam, je had het geweldig gevonden) Wel was het ontzettend hilarisch hoe de presentator een brits accent probeerde na te bootsen.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

De grote grote safaridag begon vroeg met een kanotochtje. We werden in een krakkemikkige houten boot geladen, op zoek naar krokodillen. OOEEEHH!! En ja hoor! We zagen er eentje, lam en wel langs de oever. Vanaf de andere oever maakten we een wandeling naar een Olifanten breeding centre. Onderweg zagen we nog neushoorn-afdrukken. OEOEOEOEEHHH! In het centrum, mochten we koekjes geven aan de olifanten. En daarna gingen we iets super toeristisch, maar vrij lachwekkends doen: een olifantendouche! Een olifant werd naar de rivier gebracht met een oude Indiase man erop. Die stond een beetje te springen en rare commando's te gillen. Ik werd om de olifant gehesen en toen gaf de man het commando "spuiten maaaar" en dan wordt je nat. Haha, wel echt heel erg leuk.

5.jpg

6.jpg

7.jpg

's Middags gingen we op de rug van de olifant de jungle in. Een houten kistje was op de rug bevestigd waar je uiterst onconfortabel in kon gaan zitten. Met gigantische stappen gingen we het oerwoud in. Je bevind je dan ongeveer op 'takhoogte' dus moet je constant van alles uit je gezicht slaan. Ook wordt je alle kanten op geslingerd door de bewegingen van de olifant. En nee, je volgt niet netjes de paden, je gaat gewoon recht door de begroeing heen! En een rivier is ook geen obstakel voor een olifant. We zagen aapjes, grote hagedissen, antilopen, wederom een krokodil en rare vogels. Na anderhalf uur zoeken vonden we gelukkig ook twee neushoorns. Je blijft natuurlijk wel uitkijken naar eventuele bengaalse tijgers, maar die kans was echt nul! Niet gezien dus. Toen we trouwens de rivier overstaken kwamen we een andere olifant tegen met vier chinezen erop. Dus midden in de rivier in Royal National Park was ik in het Chinees aan het socializen met vier mensen op een olifant. Ik bedacht me dat het een vrij bizarre situatie was...

8.jpg

9.jpg

10.jpg

En verder nog wat Nepal fotootjes:

11.jpg

12.jpg

De volgende ochtend werd ik wakker met een knoop in mijn maag... Ik ging echt naar India. En ik ben altijd al een beetje bang geweest voor India. Gewoon... omdat het India is zeg maar. Eerst gingen we nog volgens spotten, maar dat was ronduit saai. Vier vogels gezien ofzo. 9.30 Pakte ik mijn eerste bus naar de grens. Met kloppend hart ging ik de grens over en pakte de volgende bus naar het grensplaatsje 4 uur verderop. Wat een smerige zooi was het daar zeg! Ik was inmiddels vrij kapot van drie dagen voor 6.00 opstaan en uuuuren van hobbelige bussen. Maar gelukkig had ik ook wel door dat niet heel India zo zou zijn als het grensplaatsje, dus gewoon eventjes vier uur vullen en wachten op mijn trein.

Een vrij onconfortabele nachttrein bracht me naar Varanasi, een van de meest heilige steden van India. Ik had er 12 uur de tijd voordat mijn volgende trein zou vertrekken. Ik kwam om 4.30 al aan en het was er nog stikdonker. Vrij eng aangezien het zo'n beetje mijn eerste India ervaring was... Maar ik pakte een rikshaw een reed naar een hotel uit mn reisgids. De rit was geweldig mysterieus en spookachtig. De eerste lichtstralen verlichtten de straten en overal liepen pilgrims in oranje gewaden richting de heilige Ganges om te baden. Verdacht veel mensen waren al op zodat er genoeg te zien was. Ik kon zelfs al inchecken in mijn hotel en stond denk ik binnen drie seconden onder de douche, want India is SMERIG. Daarna probeerde ik nog naar buiten te gaan om de badende mensen zien, maar het hek was alweer dicht en ik wilde de mensen niet weer wakker maken. Ik liep naar het dakterras, maar zag niet veel. De verleiding was te groot om eventjes te gaan slapen.

Toen ik weer wakker werd ging ik met enige angst naar buiten. India in! Het was echt zo verschrikkelijk heet dat mijn hersenen het niet meer deden. Het was veel drukker dan in Nepal en vooral heel veel smeriger. Ook komen er hier veel meer mensen op je af die iets van je moeten. En ze zijn een stuk beter in 'verkooppraatjes'. Ik liep wat verdoofd door de smalle steegjes met DUIZEND koeien erin en trapte zelfs nog met mijn slippers in een dikke koeienvlaai. Bah! Het was indrukwekkend, maar eventjes een beetje te veel. Ik besloot me die dag nog wat terug te trekken in het hotel. Een dakterras met uitzicht over de Ganges was eventjes genoeg voor die dag. India kwam morgen wel weer. En dat was denk ik wel een juiste beslissing. Varanasi is vast een geweldig interessante stad, maar het zat er eventjes niet in. En toen stapte ik alweer in de volgende trein.

13.jpg

Vanmiddag kwam ik 14.30 aan in Jaipur, de hoofdstad van Rajastan. Ik had honger en was kapot aangezien ze me hadden verteld dat ik 11.00 aan zou komen en ik dus niet veel bij me had. Ik werd opgewacht door een gladde rikshaw chauffeur. "Hello, where are you from?" Ik probeerde hem op dat moment al te negeren, maar dan krijg je: "You do not talk to strangers? You do not trust me?" Ik vertelde hem dat ik niet graag opgewacht werd, want inderdaad wilde hij mij zijn rikshaw inkrijgen. Ik vertelde hem dat ik naar de officiele standplaats wilde om daar een rikshaw te pakken. Hij liep vervolgens met me mee. "Nee, ik wil dus graag alleen lopen, ik wordt niet graag gevolgd." Hij: "Nee ik volg je niet, ik moet daar toevallig ook heen!" Ik deed mijn best, maar belande toch in zijn karretje. Ik ging naar een 'highly recommended' hotel uit mn gids en nam een vrij luxe kamer met eigen badkamer enzo. Iets duurder dan nodig in India, maar het is de luxe wel eventjes waard. En ik geloof dat ik zo'n beetje begin te wennen aan India. Ik vind het hier geweldig. Lekker gek en chaotisch met mooie paleizen en en kamelen op straat. Ik moet ook zo ontzettend lachen om al die verkooppraatjes. Ik liep langs een winkel:
Hij: "Hello, madam, you have a look yes?"
Ik: "Now thank you" (met mega smile op mn gezicht)
Hij: "You are mad with me?"

Of hij: "How old are you"
Ik: "22"
Hij: "really!!?? You look like your 15 REALLY! You are so beautiful!"

Maar goed, er staan hier duizend mensen op een computer te wachten, ik ga nog eventjes een WEEKJE heeel hard geniet van van India en hou jullie op de hoogte.

--------------------------------------------------------------------------------

Al zeven reacties:

bedankt voor de kaart. Geniet van je laatste week, je verhalen zijn echt geweldig!!
andre & nettie (Email) - 06-08-07 - 18:22

Oh-ohw, een India-cultuurshock?! Och, dat heb je soms, na een dagje gaat het beter toch? En als het daar toch zo warm is, neem dan volgende week een beetje mee hierheen?? Supertoe?? Tot dinsdag!!!!
Anouk - 07-08-07 - 10:26

Aaaaaaaaaaaah, een weekje, Sanne, omgomgomgomg!
Els - 07-08-07 - 11:03

hey meissie, nog ff een weekje genieten en dan …......NAAR HUIS!!!!!!!!!
christa farenhorst - 07-08-07 - 12:41

Wederom een vette blog, Sanne! Hihi, Sanne got splashed by an elephant! En wederom een verzoekje: neem je zo’n lief kindje mee naar huis? Aaah toe?
Karlijn - 08-08-07 - 17:09

Sanne,
Geniet van je laatste week in India, wat krijg jij veel tezien in een korte tijd. Het is maar goed dat je veel foto’s maakt. Dan kan je heerlijk nagenieten.
Groetjes Ineke
ineke (Email) - 09-08-07 - 10:45

Hoi Sanne
We hopen dat je nog lekker geniet van je laatste week, we hebben van je verhalen genoten. Tot binnen kort.
Groetjes Andrew en Lies.
Lies & Andrew (Email) - 09-08-07 - 18:47

Geplaatst door Sanne.A 8:09 Gearchiveerd in Nepal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint