Een Travellerspoint blog

Pandaland


Bekijk China, Nepa, India op Sanne.A's reiskaart.

Mijn vorige mailtje stamt nog uit mijn tijd in Beijing. Inmiddels zit ik al bijna helemaal aan de andere kant van het land, in de stad Chengdu. Maar voor ik daarover vertel, eerst nog even de stad er tussen: Xi'an.

Helemaal blij stapte ik vorige week in een taxi naar Beijing West Railway Station. Beijing was ontzettend leuk geweest, maar nu wilde ik dieper China in. Treinreizen in China gaat uiteraard wel een beetje anders dan in Nederland. Er rijden dagelijks namelijk maar een beperkt aantal treinen door China. Voor mij kosten de kaartjes bijna niks, de gemiddelde Chinees kan het zich echter niet veroorloven om per trein te reizen. De trein is alleen maar een vervoermiddel voor de lange afstand, zodat de meeste treinen grote gedeelten met bedden (lees:planken) hebben en 's nachts rijden. Aangezien er relatief weinig treinen rijden en er relatief veel Chinezen zijn, is het nogal een chaos op de stations. Een sleepertrain die vanuit Beijing vertrekt moet in korte tijd gevuld worden met honderden Chinezen inclusief al hun bagage. Je verzamelt daardoor in grote hallen. Als het poortje open gaat storm je met z'n allen de trein in. In de trein wordt je alle kanten opgedrukt. De bedden zijn aan de linker kant en er is een smal gangpad waar je op klapstoeltjes kan zitten. De bagage wordt zo snel mogelijk op het rek gedrukt, want niet alle bagage past daar dus hoe eerder je dat doet hoe beter. De rest wordt overal neergesmeten waar plaats is. Als het bedtijd is worden de lichten uit gedaan en moet je stil zijn. Slapen lukt me aardig aangezien ik al helemaal gewend ben aan het slapen op planken. Wel wordt je zo nu en dan wakker van de nodige roggel hier of een huilende kleine Chinees daar. 's Morgens wordt je gewekt door 'prachtige' Chinese muziek en van mensen die al gillend rondlopen met eten en drinken. Gaar stap je uiteindelijk uit en bent op de plaats van bestemming.

Over Xi'an kan ik kort zijn: ik heb er bijna niks gedaan. Ik heb een beetje rond gehangen in het erg relaxete hostel en een beetje door de stad gewandeld. In Xian zijn een heleboel oude tempels te vinden en natuurlijk het terracottaleger (die ik dus nog niet gezien heb). Ook de Moslimwijk is leuk om doorheen te lopen. Verder vond ik dat Xian weinig sfeer had.

Na twee dagen ging ik met de trein naar Chengdu. Bij aankomst had ik het eventjes gehad. Ik vond het er maar druk en lelijk. Het hostel hier is erg gezellig, maar k-k-k-koud. Er is geen verwarming en de gezamelijke ruimte heeft geen dak... De eerste avond (=gisteren) hadden we 's avonds een dumplingsparty. Er was deeg en vulling gemaakt en we gingen met zn allen dumplings knutselen. We leerden hoe je dumplings 'Chinese style' en 'Korean style' maakte. Als snel hadden we echter ook Dutch, Swiss, South African en Australian style dumplings uitgevonden. Ik heb er een paar opgegeten, maar ben eigenlijk niet echt fan van die dingen. Leuk was het wel. Vannacht vond ik het alleen iets minder leuk toen ik ineens kotsmisselijk wakker werd. Hmmm, die dumpling waren toch niet erg geslaagd geloof ik. Ik moest vanochtend vroeg op want we gingen met een groepje op pandatour. Ik zit namelijk in de provincie Sichuan en dat is waar die beesten in het wild leven. Wij gingen ze niet in het wild bekijken, maar naar een soort van pandapark. Ik was bang dat de panda's het niet echt goed zouden hebben, zeg maar wat je zou verwachten van China. Het bleek echter een heel modern park te zijn waar ontzettend goed voor die beesten gezorgd werd. We hebben er een tijdje rondgelopen en heel veel foto's genomen. Vooral de panda kindergarten was geweldig. Negen panda's van vijf maanden oud zaten in een grote babyboks te spelen met hobbelpaarden... nee serieus! Vanmiddag ben ik met twee Australische meisjes naar een boedhistisch klooster geweest. We hebben uiteindlijk alleen maar een uur thee gedronken op het plein, maar het was erg gezellig. Zo, en nu zijn jullie weer bij. Tot de volgende blog! X uit Chengdu

--------------------------------------------------------------------------------

Al veertien reacties:

Ahh pandaatjes! Waren ze leuk in het echt? Wat is een dumpling, dutch style? Gaat het ondertussen al weer beter dus?
Daniel - 07-01-07 - 10:25

ha meissie, ‘t lijkt me geweldig om panda’s in t echt te zien. Ik ben heel benieuwd naar je foto’s.ik vind t fijn om te lezen dat je hele leuke dingen doet, ook met andere backpackers want dat valt tot nu toe volgens mij een beetje tegen. Ik vind t heerlijk dat ik een manier heb gevonden om voor heel weinig geld naar je te bellen. Je stem weer te horen doet me goed!!!!veel plezier met wat je de komende dagen weer gaar doen en tot horens, msn. enz. liefs mama XX
christa farenhorst (Email) - 07-01-07 - 11:39

Net je foto’s bekeken, heb met tranen in mijn ogen gekekeken naar de panda’s, wat zijn die vreselijk lief. Je weet ik vind China vreselijk ver weg maar dit is toch wel heeel erg geweldig. De andere foto’s waren ook heel erg leuk. liefs
christa farenhorst (Email) - 07-01-07 - 11:47

Cuuuute.
[Leo] - 07-01-07 - 12:43

Ooooooooooohhh! Kan je niet zo’n pandaatje meenemen? Zorgen wij wel voor een hobbelpaard hier! :) Heel veel plezier nog en sterkte in je koude hosteltje!
Hoe staat het btw met je pink? ;)
Janneke en Geert - 07-01-07 - 13:27

Voor mij ook een nieuwe op de lijst ‘souveniertjes-waarvan-ik-wil-dat-Sanne-ze-meeneemt-uit-China’: zo’n pandabeertje. Zóóó schattig!
Els - 07-01-07 - 20:18

Sanne, wat een belevenis zo’n treinreis. Maar die foto’s van de panda’in een woord GEWELDIG
ineke (Email) - 07-01-07 - 21:38

Ze zien er o zo lief uit, die panda’s. Kijk maar uit, het zijn rotbeesten!!

Kees Albers (Email) - 07-01-07 - 23:42

Oké, oké panda’s zijn inderdaad wel wat indrukwekkender dan eekhoorns… Maar onze baileys-milkshake kun je mooi niet overtreffen met je dumplings, prutser
Bart en Mirjam - 08-01-07 - 04:23

Je gaat als een speer man! Je bent net weg en heel China is alweer doorkruist, je moet wel wat overlaten voor de rest van de tijd
Ik vind het echt fantastisch om te lezen wat je allemaal meemaakt: vechten om treinen, panda’s op hobbelpaarden, eten knutselen in de vrieskou en slapen op planken… Ik zou best af en toe even een stukje met je mee willen doen (understatement)
Ik ga weer: even je fiets lenen, want mijn band is constant lek (ik heb m al drie keer geplakt… Dus DANK voor je leenfiets!
Nora - 08-01-07 - 11:44

VET! Ja, die dumplings dan, lijkt me. Maar ach, wat wil je dan ook, een beetje chinees, koreaans, australisch en hollands door elkaar eten! Gaat het nu weer beter?! Panda’s, hmm, die zijn vast schattig, maar ik negeer ze (=ik ben stikjaloers!!!)
Ik moet echtechtecht studeren, want ik heb zo gewoon focking tentamen :(, maar dit is duizendveel leuker! Goed, toch maar een poging doen…
Knuffels uit de UB :)
Anouk - 09-01-07 - 12:42

Uh-uhhu-huh? Waar komt die gekke streep vandaan?
Anouk - 09-01-07 - 12:43

HAAAAAAAAAAI SANNE! IK SCHREEUW HEEL HARD IN DE HOOP DAT JE ME DAN WELLICHT HOORT. Aaaaw, pandabeestjes lieffff! China is helemaal niet zo groot, je reist echt knetterhard China door, mwhahahahaha. Ik vind het flauw dat ik niet mee mocht in jouw rugzak, nu moet ik studeren. Buh, stomme Sanne ;)
Daaag, grote knuffel!!
Karlijn - 09-01-07 - 12:47

Pffffff, panda’s, da’s zóóóó boemknuffelerig. Wij hebben tenminste apen met maar één arm gezien, ijsberende leeuwen (hu-hu-huh?!) en elektrische nep giraffen. En het was nog gratis ook!!! Toch leuk voor je hoor.
Groeten,
Bart en Mirjam (laatste dag samen in Chicago).
Bart en Mirjam - 10-01-07 - 23:51

Geplaatst door Sanne.A 2:26 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Praktisch zeg!


Bekijk China, Nepa, India op Sanne.A's reiskaart.

Ik heb net een Chinese sim-kaart gekocht.Mijn nummer is +86 13571976637. Mijn oude abonnement loopt pas in maart af, dus tot die tijd zal ik mijn andere nummer nog wel gebruiken om smsjes te sturen. Het lijkt me handig als mensen alleen smsjes sturen naar mn nieuwe nummer, want die laat ik dan standaard in mijn telefoon zitten. (Mailtjes en reacties op mn blog blijven natuurlijk goedkoper Groetjes uit Xi'an!

--------------------------------------------------------------------------------

Al tien reacties:

hallo Sanne, al geprobeerd om je een sms te sturen op je nieuwe nummer. Heb zelf ook een nieuwe mobiel, dit nummer gebruik ik tot 1 febr. dan gaat t over in mijn oude nummer.\nBart en Mirjam, goede reis morgen en veel succes in t verre Amerika!!!!
christa farenhorst (Email) - 04-01-07 - 12:12

En o ja, vrienden die Bart en Mirjam uit gaan zwaaien, sterkte vannacht!!!
christa farenhorst (Email) - 04-01-07 - 12:17

Sanne, je nummer staat onder ‘Sanne China’ in m’n mobiel! Zijn Chinese telefoonnummers langer omdat er ‘n miljard Chinezen zijn?
Christa, bedankt! We zullen het nodig hebben, maar slaan ons er wel doorheen.
Els - 04-01-07 - 12:31

Je hebt deze toch niet bij een of andere achteraf-Turk gekocht hè? Kun je weer terug omdat het %$#@*& kreng het niet doet.
Christa, ook namens mij bedankt en het gaat helemaal goedkomen!
Bart van the Camp - 04-01-07 - 12:45

Hoi, sanne, heb je net geprobeerd te bellen maar je was in gesprek. Als ik met mijn vaste telefoon via belkampioen bel kost t maar 5 eurocent per minuut. sms lukt t me niet naar je nieuwe nummer, Morgen maar weer proberen te bellen
christa farenhorst (Email) - 04-01-07 - 15:43

Sanne, er brandt een nieuw licht in jouw torentje. Ik kwam vandaag thuis en ik zag een ander vreemd lichtje branden. Ik ben van plan om jouw toren nog een keer te gaan bestormen en dan als een gek ‘jouw’ kamer te doorzoeken: ‘Sanne, sanne, waar bééén je’? En dan tegen haar: ‘Wat heb je met Sanne gedaan?!!!’. Of zou de onderhuurder dan erg schrikken?
Jouw verhaaltjes zijn trouwens eneurm leuk om te lezen. Keep it up! Waar ben je nu ergens? Je gaat zo snel ;). In Xian? Geheugen als een zeef, ik heb het net nog gelezen. Zijn je smaakpapillen nog niet gesmolten door al dat hete chinese voedsel? Zijn je voeten er nog niet afgevroren? Heb je al een chinees gevonden die even groot is als jij? Laat maar horen! :D
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag! En nummer staat genoteerd! Dikke smakkerd enzo!
Karlijn - 04-01-07 - 17:02

Heeey Sanne!
Goed te horen dat je het naar je zin hebt daar aan de andere kant van de wereld. Ik word wel jaloers als ik al die verhalen zo lees. Gister stond voorop de Spits! een grote foto van het zomerpaleis in de winter met al die sneeuw. Nu lees ik dat jij daar gewoon gestaan hebt… Veel plezier nog daar!!
Paul - 04-01-07 - 20:49

hoi sanne
wij wensen je nog een heel fijn 2007 toe en we hopen dat je het erg naar je zin zal hebben in china ik (coby) zal regelmatig op je site kijken en lezen en zal ook proberen om regelmatig iets naar jou toe te schrijven.ik verwacht niet dat je me terug schrijf maar ik zal alles lezen.ik wens jou het beste en geniet er van groetjes coby
coby verbeek (Email) - 05-01-07 - 21:09

Hee Sanne,\n\nje bent alvast al goed onderweg; binnen twee maanden zul je wel al meer miljoenensteden hebben aangedaan dan mensen normaal in hun hele leven doen… veel plezier en zo mogelijk nog veel avontuurlijke belevenissen aldaar!\n\nps Karlijn, ik vind je plan best grappig; als je ‘t zelf aandurft wil ik m’n medewerking wel verlenen
Kristian - 06-01-07 - 11:41

Sanne, met veel plezier lees ik al je verhalen en bekijk ik al je foto’s. Keep up the good work! Hou je haaks en wees voorzichtig! Chris
Chris - 06-01-07 - 18:04

Geplaatst door Sanne.A 2:06 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Daaaag Beijing


Bekijk China, Nepa, India op Sanne.A's reiskaart.

Ik dacht dat ik hier iets langer zou moeten blijven dan gepland was, omdat mn tas er nog niet zou zijn. Maar zodra de tas gisteren gebracht werd heb ik een trein naar Xi'an geboekt (Sorry dat ik er niet omheen ga reizen Bouke, ik beloof plechtig alle belangrijke bezienswaardigheden voor de lente te bewaren). Voordat ik hier weg ga, lijkt het me handig om eindelijk eens te vertellen wat ik allemaal bezocht en gedaan heb hier, want veel verder dan eerste indrukken ben ik nog niet gekomen geloof ik.
Een aantal dagen geleden ben ik naar een oude fabriekswijk geweest met mijn Zweedse kamergenootjes. Het stond er vol met grote bouwvallen en op de een of andere manier kwam er hier en daar nog rook uit de schoorsteen. Het zag er allemaal in ieder geval heel communistisch uit De oude fabrieken waren omgebouwd tot tientallen galerien met moderne kunst. Het was zo gigantisch groot dat we slechts een klein deel hebben kunnen zien ondanks dat we er uren hebben doorgebracht.

Eergisteren was Beijing helemaal wit van de sneeuw. Ik ben die dag samen met twee Engelse meisjes (Ashley en Sarah) naar het Summer Palace geweest. Als je daar binnenkomt kom je al snel bij het meer uit dat driekwart van het terrein beslaat. Het zag er ongelooflijk mooi uit met de sneeuw en... ik kan dit niet erg goed beschrijven allemaal. Ik zou zeggen: binnenkort komen er foto's. 's Avonds heb ik Beijing Duck gegeten, vond ik wel een gepast maaltje voor oud en nieuw. We hadden wel een beetje haast omdat Ashley en Sarah naar een show gingen die avond. Uiteindelijk vroegen we of we het misschien mee konden nemen naar het hostel, omdat ze echt geen tijd meer hadden. Er gingen vervolgens wat dingen mis bij de bediening en de vrouw van het restaurant werd laaiend, aggressief en woest tegen de ober. Ik probeerde te zeggen dat het niet uitmaakte, maar het hielp niet echt... arme jongen.

's Avonds zouden we naar Tiananmen Square gaan om naar het vuurwerk te kijken. Alleen bleek het onmogelijk om ook maar in de buurt te komen van het plein. Overal stond politie en rondom de afzetting vormden zich verschillende groepjes jongeren. Vuurwerk zou er niet komen, maar het gerucht dat het wel zou komen was blijkbaar goed verspreidt! We besloten daar maar gewoon te blijven staan en gezamelijk af te tellen enzo. Hier en daar probeerden er een paar mensen toch op het plein te komen maar dat vonden de communisten niet echt grappig... Daarna ben ik nog met Ashley uit geweest in de grote bar-straat San Li Tun. In de tweede bar waar we kwamen speelde een ontzettend leuk bandje, met daarin de grappigste Chinees die je ooit hebt gezien! (Wederom: zie foto's binnenkort). Wat wel schrikken was, was dat een biertje 80 Yuan(!) kostte. Dat is 8 Euro(!). Er kwam na een tijdje spontaan een Ier naast ons zitten die ons de oren van onze kop lulde in een met moeite verstaanbaar accent. Hij nam ons mee naar een erg leuke bar met alleen maar internationale toeristen en westerse muziek. Ik weet het, ik zou alleen de Chinese cultuur op moeten snuiven, maar het was zo leuk...

Nieuwjaarsdag heb ik heerlijk uitgeslapen op de houten plank die mijn stapelbed moet voorstellen. Op zich went het wel zo'n hard bed, alleen mn bovenbenen worden een beetje beurs als ik op mn zij lig. Maar goed ik ben die dag uren lang door Beijing gaan lopen. Het zonnetje scheen en het was buiten een subtropische 6 graden! De Forbidden City was erg indrukwekkend, hoewel ik het Summer Palace leuker vond, omdat het minder toeristisch was. Daarna ben ik doorgelopen naar het park achter de Forbidden City dat erg hoog was, waardoor ik een prachtig uitzicht over de stad had. Bij aankomst in mijn hostel kreeg ik het nieuws dat mijn tas er die middag nog zou zijn! YEAY! Nu kon ik toch de volgende dag vertrekken! Hij kwam 's avonds om 7 uur aan en was... ZEIKNAT! Maar goed, na even checken deden alle apparaten het nog dus moest ik alleen zorgen dat al mn kleren zouden drogen voor de volgende dag.

En dat is dus vandaag. Vanmorgen wilde ik naar het mausoleum van Mao, maar moest eerder dan gepland mijn tas inpakken dus was ik daar te laat voor. Maakt niet uit, ik kom hier nog terug in de lente. Ik ben meteen naar de CHINESE MUUR vertrokken. Met een lokale bus was het ruim een uur naar Badaling. Dit is het meest toeristische gedeelte van de muur en trok me dus eerst niet echt aan. Maar aangezien ik hier dus terug kom leek het me handiger om een lange en lastige wandeling uit te stellen tot het weer wat beter is. Badaling viel me alles mee. Na een half uurtje gelopen en geklommen te hebben vond ik zelfs ergens een stuk waar niemand anders was. Ik ben erg blij dat ik hier een aantal dingen heb kunnen bezoeken in de winter. Het is allemaal een stuk minder druk en geweldig mooi met de sneeuw. Toen ik daar zo stond en al die bergen om me heen zag had ik even geen zin om weer naar die drukke stad terug te moeten. Ik kreeg extra veel zin om vanavond naar Xian te vertrekken. Niet dat Xian een rustig stadje is, maar het is weer een stapje dichter bij de provincies waarin ik wel wat rustigere plekjes wil bezoeken.

Ik wilde eigenlijk nog wat schrijven over het geld hier, maar dat houden jullie te goed. In Xian heb ik toch niks te vertellen want ik ga niks bekijken Voor ik het vergeet: ik wil jullie graag bedanken voor de reacties op mijn stukjes. Ik ben hier toch in mn eentje en het helpt enorm om je te bedenken dat iedereen met je meeleest en -leeft! Dus dank en tot snel!

--------------------------------------------------------------------------------

Al veertien reacties:

Klinkt goed allemaal, Sanne! Beetje jammer van je kleren, maar gelukkig dat alles het nog deed. Ik ben benieuwd naar de foto’s! Veel plezier in Xi’an!
Geert - 02-01-07 - 15:00

Wel fijn dat ze ff je kleren ontsmet hebben voor je ze weer aanmag. Chinezen, rare lui
Mirjam - 02-01-07 - 17:00

Ik denk dat het regende onderwerg, ik bedoel zo’n vliegtuig maakt een lange tocht, het regent vast ergens wel. Xi’an ziet er vet uit trouwens op wikipedia. Eén van de oudste steden ter wereld, relaxte shit!
Daniel - 02-01-07 - 17:46

British Airways is natuurlijk ook geen maatschappij die op mooi-weerbestemmingen vliegt – gezien de gemiddelde weeromstandigheden in Engeland…
Lennert - 02-01-07 - 20:02

Och, wat dat weer in Engeland betreft: volgens mij valt ‘t allemaal wel mee. Laat ik het komende half jaar eens de proef op de som nemen.
Relaxt verhaal, Sanne. Houd ons op de hoogte van je belevenissen in Xi’an!
Els - 02-01-07 - 20:15

Sanne, wij slapen ook op zo’n houten plank in de vouwwagen en dan ben ik
’s morgens ook beurs, maar na een aantal dagen ben je er aan gewend.
Ik zie het helemaal voor me jij op oudejaarsavond in China, geweldig.
Ga zo door met je verslagen ik geniet ervan
ineke - 02-01-07 - 21:27

Ehm…wij vertrekken morgen naar een comfortabel hotel…Ook lekker. Ben nou eenmaal niet zo avonturistisch ingesteld als jij. Dus Antwerpen is wel ff zuidelijk genoeg, haha! Ben net bij oma Albers geweest en zij krijgt van Nelis elke week een geprinte uitdraai van de digitale avonturen die je hier plaatst en dit vindt ze erg leuk om te lezen. Dat dit allemaal kan tegenwoordig! En oma, als u dit leest: Ik heb begrepen dat Sanne erg geniet van uw sjaal in China!
Sus - 02-01-07 - 23:16

Yoyo Sanne, eerste reactie op deze “weblag”. Klinkt allemaal wel spannend etc. In contrast: ik heb vandaag boerenkool op
[Leo] (Email) (URL) - 03-01-07 - 00:45

Hoi,hoi, we hebben net je eerste foto’s gezien. Geweldig joh en dit is pas het begin kan je nagaan wat we nog allemaal kunnen verwachten. Heb gehoord dat de reis goed gegaan is. Heb je nog wat van de omgeving kunnen zien. Veel plezier daar en vele groetjes van ons allemaal. Liefs de baksies
dieneke (Email) - 03-01-07 - 17:45

Mooie foto’s Sanne! (voor de ontwetende: check foto’s rechts boven in de hoek)
Geert - 03-01-07 - 18:48

Sanne!!!! Vet!!! Ik=jaloers. En Kreta is ook vet super helemaal te gek, maar ik=toch jaloers. Hoewel de houten plank en het alleen-zijn me nog iets minder aantrekt. Maar je bent de ideale SOA (studie-ontwijkende activiteit) met je geweldige verhalen, dus ik zeg: niks inkorten die hap, uitbreiden! Dat ispas goed voor mijn tentamens!
Dikke kus en geniet van het niet kijken in Xian
Anouk - 03-01-07 - 18:51

Dat MOET wel een heel lekker biertje zijn geweest!
Lieuwe (Email) - 03-01-07 - 18:55

PS: Sanne met bril = uberhip! Nee, serieus, ik had het nog niet gezien en het staat je behoorlijk goed! Ik vind het leuk
Anouk - 03-01-07 - 18:57

Ha Sanne, net je foto’s bekeken, heerlijk om je weer even te zien en dat t goed met je gaat. Je hebt in deze eerste week al zoveel meegemaakt en gezien . als dat zo door gaat worden t nog meer foto’s plakken dan de na de vorige reis van je. Dikke kus en veel plezier in Xian
christa farenhorst (Email) - 03-01-07 - 22:59

Geplaatst door Sanne.A 2:05 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Who's got tha baaaaaaag


Bekijk China, Nepa, India op Sanne.A's reiskaart.

I've got tha baaaaaaaag. Backpacks back ALRIGHT. Dum, dududududum, dum dududum. Oh yeah! Backpaaaaaaack, dunununununununununununununununum Baaaackpaaaaaaack!!! We hebben de B, we hebben de A, we hebben de C, we hebben de K, we hebben de P, we hebben de A, we hebben de C, we hebben de K. BAAAACCKKPAAAAAAAAACK [einde bericht]

--------------------------------------------------------------------------------

Al veertien reacties:

YEEEEEEEH! GO BACKPACK, GO BACKPACK!! en ik heb en kater….gelukkig nieuwjaar!!!! kus
Afke - 01-01-07 - 12:24

SUPER, GEWELDIG, nu nog even alles droog zien te krijgen en dan naar t ZUIDEN. Laatste dagje in Peking, geniet er van!!!
christa farenhorst (Email) - 01-01-07 - 12:29

Voortaan heb jij verstand van B.A.C.K.P.A.C.K. . Trouwens, wat is backpack? Hoe kom je op dat woord?? Nou, als je er meer over te vertellen hebt, dan zeg je het maar.
Greetz Jens
christa farenhorst (Email) - 01-01-07 - 12:34

Relaxt en nog een gelukkig nieuwjaar hè :)
daniel - 01-01-07 - 13:26

Hoi Sanne,
We volgen je op de voet. Tot nu toe erg interessant en vermakelijk. We wensen je een heel goed en gezond 2007 (4705?: het jaar van het varken/zwijn(vanaf 18 januari)) en laat die chinezen een boertje ruiken.
Groet Lies en Andrew
Lies en Andrew (Email) - 01-01-07 - 13:55

Wieh! GREAT! En een gelukkig nieuw jaaaaaar!
Karlijn - 01-01-07 - 14:00

Hoppatee! Xin Nian Kuai Le!
Geert - 01-01-07 - 14:10

Mooi zo! Gelukkig nieuwjaar!! Bofkont, jij mag het 3 x vieren: Chinese tijd, Hollandse tijd en over een paar weekjes Chinees nieuwjaar! Wanneer is dat precies? Nu je al je spulletjes weer bij elkaar hebt zijn we extra benieuwd naar je eerste foto’s!! is alles nog heel? Begreep ik nou van mama’s bericht dat je spullen nat zijn? Hopelijk doet je camera het nog…
Kus van grote zus
Sus - 01-01-07 - 15:10

Gefeliciteerd! En nu de jungle van China in, jij! :P
Els - 01-01-07 - 16:01

Joezee! Enne een gelukkig nieuwjaar!
Mirjam - 01-01-07 - 16:13

gelukkig je spullen weer terug! De allerbeste wensen voor 2007!!
andre & nettie (Email) - 01-01-07 - 18:48

Is alles nog heel? Werkt alles aan je camera nog? Ook langs deze weg nog een heel gelukkig 2007!!!!!!
Kees Albers (Email) - 01-01-07 - 21:40

Yoyo Sang-Ne! Vet, zo’n backpack die vanzelf terug komt! Soort van boomerangbackpack (heeft ‘ie zeker in Australië geleerd dan, hahaha)
Vandaag naar het zuiden aan het reizen, ik zal aan je denken als ik in de UB zit te blokken… De jungle van China, of de jungle van de UB, ik zou het wel weten! Maar goed, wanneer je dit ook leest, gelukkig nieuwjaar! En have fun! Gegroet, dode bever :D
Anouk - 02-01-07 - 11:07

sanne, een heel gelukkig 2007 en dat je maar heel veel mag zien. De tassoapstory is gelukkig voor jou ten einde. Nu kan je tenminste op stap.
ineke (Email) - 02-01-07 - 21:18

Geplaatst door Sanne.A 2:02 Gearchiveerd in China Reacties (0)

The bag probalbally be here tomowow


Bekijk China, Nepa, India op Sanne.A's reiskaart.

Ik kom net terug van het vliegveld. Ik was op zoek naar het kantoor van Brittish Airways. Stom natuurlijk, want kantoren zijn natuurlijk gesloten op zaterdag (huh!), ik moet natuurlijk gewoon morgen terug komen want op zondag zijn ze natuurlijk wel gewoon open (huh?!). Ik kon dus al snel weer op weg naar mn hostel. En ik vond het grappig om te bedenken hoe verschillend de twee reizen van het vliegveld naar het hostel waren. Ik ben hier namelijk inmiddels wel een beetje gewend. Ik stapte het vliegveld uit, de klap van de kou viel wel mee en ik liep meteen naar rechts. Gaf de mevrouw van de kaartjes 16 yuan en zei: "wo xiang qu xidan" (ik wil graag naar xidan). Liep naar bus nummer twee en ging relaxed zitten. Half onderuitgezakt bleef ik een uur zitten. Na aankomst liep ik letterlijk 5 meter naar de volgende bushalte, wachtte op bus 22, betaalde, ging zitten, hoorde rare chinese klanken die mij vertelde dat ik er was. Stapte uit, stak de straat over, rechts, nog een keer rechts, voorbij tempeltje, tweede steegje rechts en hatseflats! daar was ik weer.
Hoewel ik al een beetje gewend ben aan het Chinese leven, zal ik nog even wat eerste indrukken beschrijven. De straten in Beijing zijn meestal 4 of 5-baanswegen. Een aantal daarvan staan constant vol met auto's en daar moet je dus niet proberen over te steken. In plaats daarvan zijn er voetgangerstunnels onderdoor gegraven. De minder drukke wegen zijn een stuk leuker. Daar hebben ze namelijk gigantische zebrapaden overheen lopen. Alleen moet je niet denken dat je veilig over kunt steken bij groen. In plaats daarvan moet je op een willekeurig moment gewoon beginnen met lopen. Naar-links-kijkend baan je je (frogger-like) een weg door de chaos. Halverwege draai je je hoofd om en loop je al rechts-kijkend naar de overkant. Klinkt misschien eng, maar ik kan je zeggen dat het zo veilig als wat voelt! De auto's rijden namelijk heel erg langzaam hier en zijn blijkbaar gewend aan overstekers.

Als je vervolgens ergens een steegje inloopt ga je meteen een eeuw terug in de tijd. De herrie van de straat verdwijnt en voor je zie je grijze Qing-stijl huisjes. Uit de huisjes komen van de heerlijkste tot de smerigste geuren en het ziet er allemaal erg rommelig uit. Dan komt plotseling Hu Lang in zichzelf pratend om het hoekje lopen met een kruiwagen in zijn hand. Om de hoek staat een Chinees meisje je heel bang aan te kijken.

In zo'n steegje is mijn hostel. De mensen van het hostel zijn trouwens ontzettend aardig. Ze nodigden met vandaag uit om met hun hotpot te eten. Dan staat er een pan focking pittige soep voor je en daar gooi je dan vlees, vis en groenten in. Je vist het er na een tijdje uit en steekt het in je mond, die vervolgens in brand staat. Dat deed ik dus vanmiddag in de sneeuw. Met veel alcohol erbij omdat mn voeten er bijna afvroren!

Voor de liefhebbers nog even een update over de tas: hij is er nog niet en ik heb geen idee waar hij is. Ook niemand van Britisch Airways schijnt het te weten en volgens hun moet ik naar het vliegveld van Beijing om iemand te zoeken die van British Airways is. Die persoon kan vervolgens weer naar Londen bellen en niemand anders. Ik geloof er helemaal niks van, maar ga morgen maar weer naar het vliegveld toe. Als ik wat forums op het internet mag geloven hoef ik met niet zo'n zorgen te maken. Als tassen kwijt raken is de communicatie meestal problematisch tot afwezig. Toch komen ze na gemiddeld 4 dagen allemaal weer opdagen. Dus het is gewoon een kwestie van wachen.

Ik wens jullie allemaal alvast een heel gelukkig nieuwjaar, liefs uit beijing.

--------------------------------------------------------------------------------

Al acht reacties:

Relekst dat alles zo snel went daar! Nijmegen en Beijing verschillen dus toch niet zo veel van elkaar! Heel veel succes met je tas nog, maar dat moet wel goed komen zo te horen. En heul veul mooie foto’s maken van al die authentieke chinese steegjes he!
Geert - 30-12-06 - 14:27

fijn dat het alleamaal zo snel went, klinkt alsof je je al helemaal thuis voelt!! nou die tas nog!!!
andre & nettie (Email) - 30-12-06 - 14:33

Ik hoop maar dat ze die tas maar snel vinden, luie Chinezen/Engelsen(zitten zeker aan de opium :p). Word je al de hele tijd aangestaard omdat je zo lang en westers bent? Leuk verhaal!
Daniel - 30-12-06 - 17:02

Sanne, hoop dat je morgen meer geuk hebt met je rugzak. Gelukkig heb je toch wat spullen kunnen kopen. Veel plezier met de engelse meisjes en hopelijk tot snel met betere berichten . liefs mama
christa farenhorst (Email) - 30-12-06 - 17:20

Hé Sanne!
Leuk om weer van je te horen! Waar gaat het heen met deze wereld als zelfs British Airways je tassen al kwijt raakt? En ik vlieg met het toch iets minder bekende BMI-baby, ben benieuwd hoe dat gaat. Al zal het 10 uur minder lang vliegen zonder overstappen wel een handje helpen, lijkt me.
Ik lees in het berichtje van je moeder dat je al wat Engelse meisjes ontmoet hebt waar je mee optrekt? Relaxt, kun je met hen wellicht morgen het Westerse nieuwjaar ‘n beetje vieren. We zullen op je proosten om 0.00u, als jij even aan ons denkt als je je nog een keer in je Pekingse bedje omdraait. :P
Liefs, Els
Els - 30-12-06 - 18:43

Het lijkt wel een soapserie rondom een rugzak. Wordt vervolgd. Heb je het recept gevraagd van die pittige soep, dan kun je die een keertje hier klaarmaken. Ga zo door met je verslag, keileuk Verder een gezellige jaarwisseling daar in het verre China

ineke - 30-12-06 - 20:29

HE Sanne,
mmm je tas is waarschijnlijk zijn eigen reis aan t maken! misschien wou die wel helemaal niet naar china ;) maar van mijn wel doorreiste vader heb ik begrepen dat tassen vaker kwijt raken. Er is dan geen ruimte meer in het bageruim en dan worden ze door een andere vlucht mee genomen… dat soort dingen….Lastig! kus
Afke - 31-12-06 - 12:58

hoi hoi we wensen je een fijne jaar wisseling toe en volgen je verhaal op de computer goede reis en hopenlijk gauw met je rugtas doei doei
Marjan - 31-12-06 - 16:03

Geplaatst door Sanne.A 2:00 Gearchiveerd in China Reacties (0)

(Berichten 41 - 45 uit 47) « Pagina .. 4 5 6 7 8 [9] 10 »