Een Travellerspoint blog

Hong Kong

Aangezien in een studentenvisum voor zes maanden heb en ik een stukje langer in China zal zijn, adviseerde een Chinese mevrouw me om gewoon even het land uit te gaan. Daarna zou ik weer zes maanden kunnen blijven. Met 'het land uit' bedoelde ze 'naar Hong Kong gaan'. Want hoewel Hong Kong alweer tien jaar officieel bij China hoort, hebben ze een ander munteenheid, taal en je hebt dus een visum nodig om tussen de twee te kunnen reizen. Ik had ook voor een medische test kunnen kiezen om mijn visum te verlengen, maar nee, Hong Kong klonk toch een stukje spannender. Ook vond ik een reisgenootje: Sam. Na veel gedoe met zijn visum (hij was laatst zijn paspoort verloren) en mijn visum (ik had een extra entry nodig) boekten we een vlucht naar Shenzhen. Deze stad zit bijna vastgegroeid aan Hong Kong, maar is nog 'Chinees' dus hoef je niet zoveel belasting te betalen om erheen te vliegen.

Eergisteren gingen we om 20.00 met de ultra-snelle magneettrein van hartje Shanghai naar Pudong Airport. Daar kwamen we nog precies op tijd aan om in te checken. Aan boord hadden we beide drie stoelen tot onze beschikking, dus konden we nog even slapen ook. Om 00.40 kwamen we in Shenzhen aan. En toen begon ons tot nu toe zeer vermoeiende weekend pas echt...

Ik had al enkele dagen eerder hostels geboekt, zodat we niet ter plaatse nog hoefden te zoeken. Ook had ik het bookingnumber netjes op een papiertje geschreven. Alleen.. ja was ik even vergeten het adres op te schrijven. Maar op het vliegveld zouden ze toch zeker wel internet hebben. Nou niet dus! Wel hadden ze taxi's, heel veel taxi's. Officiele taxi's, mensen die beweren dat ze taxi's hebben en veel opdringerige mensen "where you go?". We moesten eerst naar een internet cafe en er volgde een half-uur-sessie van afdingen op taxi's. Uiteindelijk bracht 'iemand die beweerde dat hij een taxi had' ons naar een internetcafe. Ik vroeg hem nog of het in het centrum was en dat was wel zo. Nou niet dus, hij bracht ons naar de stinkende uber-Chinese buitenwijken van Shenzhen. Maar goed, uber-chinees houdt gelukkig ook in dat er een modern internetcafe is. We vonden het adres en daarna begon een nieuwe speurtocht. Veel mensen waren er niet op straat, maar gelukkig vonden we wat oude Chinese mannetjes die ons wel wilde helpen. Het bleek ontzettend ver weg te zijn en niemand wist precies waar het was. Er kwam een taxi voorbij die beweerde dat hij het wel wist dus stapten we maar in (uiteraard na weer een hele tijd over de prijs te hebben onderhandeld). Halverwege wist hij het toch niet, dus gebruikten we de gare telefoon van een andere taximeneer om naar het hostel te bellen. Het was blijkbaar zo ingewikkeld dat die meneer het niet aan de taxichauffeur uit kon leggen, dus moesten we van taxi wisselen. Uiteindelijk kwamen we zo rond 3.00 aan in ons hostel. De kamer was geweldig, dus zou ik goed hebben kunnen slapen. Maar toch bleef ik de hele nacht wakker liggen... Misschien was de reis een beetje te chaotisch geweest, och ik heb flink mijn Chinees kunnen oefenen.

Zaterdag stonden we optijd op, ontbeten en vertrokken om 9.30 naar Hong Kong. Een kwestie van metro pakken, grens overgaan en treintje pakken. En tadaaaaa 12.00 waren we in de wereldstad die Hong Kong heet. Ik was inmiddels wel zo verschrikkelijk moe, dat ik bijna het Japanse kunstje van 'staand slapen in de metro' onder de knie had gekregen. Ook moet ik zeggen dat Hong Kong misschien niet de beste plaats is om te zijn als je zo moe bent. Want ik had een behoorlijke cultuurshock moet ik zeggen. Aan de ene kant is Hong Kong veel meer westers dan China. Mensen spugen en roggelen niet, mensen staan in de rij als ze een kaartje moeten kopen en ze wachten voor rood als ze over willen steken. Dat was voor Sam en mij wel behoorlijk wennen en meer dan eens staken we uit gewoonte als enige over tijdens het rode stoplicht. Ook wilden we de hele tijd "qing wen" zeggen als we iemand iets wilden vragen en "xie xie" als we iemand wilde bedanken. Maar ze spreken hier helemaal geen mandarijn! Wel spreken ze Engels en het is inmiddels echt zo ontzettend raar om op een Chinees af te lopen en in het Engels te beginnen!

Verder is Hong Kong een verschrikkelijk drukke chaotische Aziatische metropool. Als je van A naar B wil lopen loop je af en toe automatisch een huge winkelcentrum in, waar je vervolgens hopeloos verdwaald. Straten oversteken lukt hier namelijk vaak niet en dan moet je ondergronds of bovenlangs en dan wordt je steeds door gebouwen geleid. We liepen gisteren vooral gewoon rond met onze ogen naar boven gericht. Want Hong Kong draait toch wel om de hoge gebouwen. Met verschil met Shanghai is wel dat de gebouwen in Shanghai bijna altijd modern, origineel en futuristisch zijn. In Hong Kong zijn ook heel veel lelijke hoge gebouwen. Tegen de avond vertrokken we naar Victoria Peak. En hoewel ik nog niet zo goed weet wat ik van Hong Kong moet denken, alleen al door het uitzicht vanaf Victoria Peak ben ik al blij dat ik hier naartoe ben gegaan. Wat een uitzicht! Misschien hebben jullie al wel eens foto's gezien: een baai met aan alle kanten wolkenkrabbers. We kwamen vlak voor zonsondergang aan zodat we het in zowel het licht als in het donker konden bekijken. Tussendoor vermaakten we ons prima in de (uiteraard) winkelcentra op de top. Vooral Sam speelde veel gratis computerspelletjes in de EA shop.

Een aantal (niet lelijke) gebouwen in Hong Kong

Na wat gegeten te hebben was ik te moe om nog uit te gaan. Sam wilde wel graag gaan, dus vertrok ik zelf naar 'Chungking mansion'. En Chungking mansion is misschien wel een heel eigen blogje waard. Het is een berucht gebouw op Nathan Road. Het is een gigantisch complex en een hele wereld opzich. Ontelbaar veel oude verrotte verdiepingen met gangetjes naar alle kanten en overal krioelen er mensen doorheen. Er schijnt zelfs een film te zijn gemaakt over het gebouw... en dan niet omdat het zo'n prettige plaats is ben ik bang. Ik sliep op de 17e verdieping ergens midden in de betonnen jungle in een kamertje van 1.8 bij 1 zonder raam. De kamer was eigenlijk vrij verschrikkelijk te noemen en vanochtend zijn Sam en ik meteen terug gegaan naar het kantoor van USA hostels om te wisselen naar de dorm. De dorm is in een ander gebouw en een heel stuk beter. Ik ben ontzettend blij dat ik vanacht mijn kamer mag delen met snurkende reizigers. Maar god zij dank geen Chungking mansion meer voor mij.

Na dit lange blogje weet ik niet of mijn gevoel over Hong Kong goed naarvoren komt. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit. Ik bedoel ik was in het begin vrij moe en voelde me vandaag ineens niet lekker. Maar toch... het is Hong Kong en het is zeker heel erg indrukwekkend allemaal. Ik geloof dat ik inmiddels wel over mijn grootste cultuurshock heen ben en ik liep net voor het eerst door de drukke straatjes en genoot er echt van. Morgen zie ik Anne weer! Maar daarover meer in 'Hong Kong part II'.

--------------------------------------------------------------------------------

Al zes reacties:

Hong Kong, het klinkt inderdaad twijfelachtig. Maar ach, je hoeft ook niet alles geweldig te vinden, het is al heel wat dat je het van je lijstje kunt strepen: been there, done that! En met een uitgeslapen hoofd kun je de drukte vast wel aan. Trouwens, als dit al een cultuurshock is, hoe moet dat straks als je terugkomt naar Nederland?! Maar voor nu nog even veel plezier daar, en maak er maar iets leuks van. Je beleeft vast nog iets geweldigs daar, en anders, och. Het hoeft ook niet (maar het is wel leuk… ) Voor nu een knuffel en tot mails.
Anouk - 08-04-07 - 14:24

...nog steeds sprakeloos…
Bart - 08-04-07 - 17:09

Klinkt als een lekker stadje Sanne! Een vriendin van me woont daar, dus als je d’r tegen komt doe d’r maar de groeten van me :) (ze heet Eva, okay?) Veel plezier nog iig!
Geert - 09-04-07 - 11:21

De plaatjes die je vindt als je op Google naar “Chungking Mansions” zoekt…geweldig het lijkt zo uit een slechte scifi film te komen
Leo - 10-04-07 - 01:23

Ik wacht met spanning op deel 2! Je zit daar toch op ‘n stukje voormalig Brits grondgebied, dat schept ‘n band denk ik. :P
Els - 10-04-07 - 19:52

Slik, beetje veel van het goede als je al doodmoe bent… Maar op msn klonk je al wat uitgesprokener positief. Ik hoop dat je nog even kan genieten van Hong Kong. En anders, je bent er wel geweest: fuck wat een ervaring!
Nora - 10-04-07 - 22:05

Geplaatst door Sanne.A 7:46 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Shanghai Daily

Jaja, nu ene Japanse stoorzender uit mijn Shanghainese leventje verwijderd is zou ik mijn tijd hier wel als 'ultiem' kunnen beschrijven. Ik bedoel ik heb de Shanghai-hotline en kan voor 10 euro onbeperkt drinken. Helaas kan ik hier geen kroketten en frikadellen eten. Het laatste blogje zal ik misschien om moeten dopen tot 'slechts gelukte 1-april grap ooit'. Maar verder heb ik het hier zo ontzettend naar mijn zin, dat ik jullie graag een rondleiding geef door mijn dagelijkse leven. Huashanlu is een drukke weg die langs mijn universiteit loopt. Als je vijf minuten langs toeterende auto's en ander herrie richting het noorden loopt en dan rechtsaf slaat, kom je ineens in een hele nieuwe wereld: the French concession. Mijn straatje Tai'anlu vormt het begin van deze Franse buurt. De Franse buurt is de meest sfeervolle in Shanghai. Schone brede wegen met bomen erlangs en achter de mediteraanse muurtjes staan Europese villa's.

Even in omgekeerde richting: ik wordt wakker in dit bed:

Als ik de deur uitloop heb ik dit uitzicht over Shanghai. Vooraan zie je nog de schattige huisjes. Daarachter de communistische rotzooi en helemaal achteraan natuurlijk de moderne wolkenkrabbers. Dit is typisch Shanghai. Overal kan je dit soort tegenstellingen naast elkaar zien.

Ik loop mijn straat uit richting de universiteit. Dit is Tai'an lu. Ik sla linksaf over Huashanlu.

Dit is het grasveld midden op de campus. Even nadat ik deze foto gemaakt had, zag ik alle Chinezen in pak tikkertje spelen

Eerst koffie bij het koffiekraapje. (sorry even geen foto van) En daarna loop ik mijn les in.

Lees mijn boek

En probeer het na te krabbelen

Daarna hangen we nog wat rond op de campus. Zoals hier.

Of hier

En daarna is het tijd om Shanghai verder te verkennen. Exotische restaurants uitproberen voor bijna geen geld, door de grote wolkenkrabbers van het centrum lopen of voor 50 cent DVD's kopen en samen kijken. O ja, en studeren natuurlijk.

Ja, ik heb het hier wel naar mijn zin. En zenuwachtig ben ik ook. Want dit weekend ga ik naar een andere Aziatische wereldstad. Eentje zelfs die volgens veel mensen nog leuker moet zijn dan Shanghai. Het heeft me de laatste dagen veel visa en vliegticket stress bezorgd, maar vrijdag vertrek ik voor vier dagen naar...

... HONG KONG (yeuy)

--------------------------------------------------------------------------------

Al elf reacties:

Ten eerste
Wow…goeie foto’s ik had verwacht dat Shanghai meer een veredelde bouwput zou zijn () maar het ziet er echt fucking nice uit :D Dus ja sorry…weer een westersvooroordeel doorbroken in ieder geval ;)

Ten tweede
Qua Hong Kong: wellicht ken je Léon nog heel erg vaag uit ‘t eerste jaar van geschiedenis (good times, good times ) maar goed, die is dus ook in Hong Kong geweest en die heeft er weat foto’s van gemaakt:

Meer hierrrr!

Anyway dus veel plezier slash succes in Shanghai en Hong Kong!
Leo - 04-04-07 - 11:08

Ehm ja…dat ging dus niet helemaal 100% goed maar whatever
Leo - 04-04-07 - 11:09

Dankjewel Leo! Relekste foto’s Sanne (en Leo(n)) ziet er erg relekst uit allemaal! Veel plezier in Hong Kong!
Geert - 04-04-07 - 11:26

Fuck! Daar was ik toch maar mooi even ingetrapt. Maar ja, ik las het dan ook pas dinsdag, dus toen was het eigenlijk al geen 1 april meer en was ik er niet meer op bedacht. Maar toch…ik vind het een leuke.
Anouk - 04-04-07 - 11:33

Oh, en bedankt voor deze real life soap, ziet er goed uit. Ik krijg er weer een beetje kriebels van! Oh-ohwww…
Anouk - 04-04-07 - 11:37

Lekker Leo! Ziet er keurig uit hoor, dat Shanghai. Misschien toch nog een keer naar toe gaan. ;)
Daniel - 04-04-07 - 14:53

Goed idee die foto’s! Wat een luizeleventje heb je daar gecreeerd! Het ziet er allemaal superrelaxed en goed uit. Volgens mij kunnen wij hier over een paar dagen ook weer in het park liggen.
Nora - 04-04-07 - 17:09

Lekker dat je nu goed kan slapen maar passen je benen ook wel in dit bed. Het lijkt wat klein voor jou. Leuk om te zien waar je de dag doorbrengt en ik vind het knap dat je wat van die tekens kunt bakken. Fijne paasdagen en veel plezier in Hong Kong. Liefs ons
dieneke (Email) - 05-04-07 - 10:36

jaja, ik zie het al dat streepje links daar bij die letter! klopt natuurlijk helemaal niks van!!!
Afke - 05-04-07 - 16:03

...[sprakeloos]...
Bart - 06-04-07 - 02:41

Sanne!!! Hoe is het?! Vet mooie foto’s zeg! Ik ben zwaar jaloers (zoals iedereen waarschijnlijk die jouw blog bekijkt…) Maarem…peutert die zittende chinees op het grasveld nou in zijn neus?
Liefs, Loes
Loes - 07-04-07 - 14:07

Geplaatst door Sanne.A 7:45 Gearchiveerd in China Reacties (0)

He Lan Cai

Op bladzijde 7 van de Shanghai Daily stond een artikel dat mijn hele dag goedmaakte vandaag. Ene Joost van der Meer uit Amersfoort (31) vond een gat in de markt van Shanghai. Een Hollandse fastfood keten genaamd 'He Lan Cai'. Vrij vertaald 'Hollandse Pot'. Er waren in Shanghai al Ierse pubs en Italiaanse en Duitse restaurants, maar nu hebben wij Hollanders ook EINDELIJK een plekje om naartoe te gaan. Versprijdt over de stad zijn drie restaurants: eentje vlakbij People's Square in het midden van de stad. Een andere in Pudong, het grote zakendistrict. De laatste in Xujiahui, een ander zaken district vlak bij mijn universiteit! Ze verkopen er kroketten, frikadellen en porties kibbeling. Maar waar ik het meest blij mee ben zijn natuurlijk de grote puntzakken friet met mayo. Tenminste, in het artikel werd niets over puntzakken gezegd, maar daar ga ik maar even vanuit. In ieder geval eindelijk weer eens echte mayonaise. Mocht het project in Shanghai slagen, dan worden binnen een jaar ook restaurants geopend in Beijing en Tianjin.

Ik zeg, kwestie van wachten voordat zij Hollanders de hele fastfood markt van Shanghai overnemen: McDonalds eat you heart out, He Lan Cai here we come!

--------------------------------------------------------------------------------

Al tien reacties:

meissie, das ook mooi zeg, Vertelde je me pas dat ik bij je thuiskomst broodjes kroket voor je moest halen, hebben ze t nu ook in Shanghai. Wat moet ik nu voor je halen, boerenkool met worst?
christa farenhorst (Email) - 02-04-07 - 07:53

Ehh, ‘He Lan Cai’.. Toch knap dat ze in drie tekens/woorden Hollandse Pot kunnen vertalen :P
Geert - 02-04-07 - 21:24

Lekkel, Kloketten en Flieten!
Sjors - 02-04-07 - 22:36

Mayo bij?
Leo - 02-04-07 - 23:50

Je gaat nu dus echt in het Chinese Hollandse Pot eten? Ik dacht dat dat tegen je geloof was! Maar hey, als je er maar gelukkig van wordt
Anouk - 03-04-07 - 11:16

Klinkt lekker :)
Daniel - 03-04-07 - 16:43

zouden ze ook kaassouflees hebben? das pas echt een gat in de markt
Janneke - 03-04-07 - 17:06

Hebben ze er ook boerenmoes met worst en ribkes?
Bart - 03-04-07 - 20:29

Buhuhu, ribkes. Ultiem vegetarisch product hier: schnitzels met geitenkaas en cranberrysaus. Laat maar komen, dat hippiegehalte!
Els - 03-04-07 - 20:32

De wereldwijd bekende Nollandse haute quisine! Geniet ervan (goed tegen de kater!), maar vergeet de zalm niet!
Nora - 04-04-07 - 17:06

Geplaatst door Sanne.A 7:43 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Roommate from hell

Ik geloof dat ik mezelf een weekje geleden voor het eerst heb horen zeggen: "Ik weet niet hoor, maar ik heb zo'n vermoeden dat ik wel eens gek zou kunnen gaan worden van mijn kamergenootje...". Waarschijnlijk had ik dat nooit hardop moeten zeggen, want ik besefte me op dat moment ook al dat het wel eens een self-fulfilling prophecy kon zijn. En ja, over een paar uurtjes verhuis ik naar mijn nieuwe kamer. Shanghai is groot, heel groot. Maar nu ik hier een beetje mijn draai heb gevonden is het ontzettend makkelijk om in Shanghai te leven. Zo heb je de Shanghai hotline. Je belt ze gratis op en een vloeiend-Engels-sprekende vrouw neemt op met: "Hello sanny, how can I help you? Ze helpt je met alles wat je maar kan bedenken. Waar vanavond goede films draaien, hoe je het beste bij een bepaalde bar kan komen of waar je goed westerse spullen kan kopen. Ook sturen ze met liefde sms-jes naar je toe met adressen en telefoonnummers van wat je maar kan bedenken. En als je in een taxi zit en in de war raakt, dan bel je haar op en loodst ze je naar je bestemming.

Ook kamers zoeken is een eitje in Shanghai. Laat ik even bij het begin beginnen. Mijn kamergenootje Rui was in het begin helemaal prima. Ze was een beetje vreemd, maakte af en toe rare geluiden en sprak geen Engels, maar echt last had ik er niet van. Wat wel enigszins vervelend was, was dat ze snurkte en niet bescheiden ook. Zes weken lang leefde ik in mijn kamer met het idee dat ik wel aan al haar kleine irritante gewoontes zou wennen. Ik sliep elke dag met oordopjes in, maar het mocht niet baten. Ze hield me steeds vaker en langer wakker met haar gezaag. En nu kan ik wel eventjes zonder slaap, maar begin deze week had ik het er wel een beetje mee gehad. Ik begon haar 's nachts te vervloeken! Ik weet dat snurkers ophouden met snurken als je herrie maakt. Ik begon dus laden dicht te smijten, zelf snurkgeluiden te maken en in mijn handen te klappen. Ik had alleen wel oordopjes in en had niet zo goed door hoe hard ik wel niet in mijn handen aan het klappen was. Toen mijn handen pijn deden van het klappen en Rui nog steeds even vrolijk door aan het snurken was knapte er iets... Het was 2.00 en ik ben mijn bed uit gegaan. Ik liep wat rondjes over de campus, ging daarna naar het internetcafe en ging maar wat mensen bellen. Ik nam me voor om de volgende dag te gaan kijken of ik een andere kamer zou kunnen vinden.

Ik ging 5.00 terug van mijn kamer. Ik moet tegen 7.00 in slaap zijn gevallen, maar werd om 7.30 weer gewekt door het morgenritueel van Rui: laatje open, laatje dicht, laatje open, thee geslurp, laatje dicht, ander laatje open, kastje open, japans gepraat, thee geslurp, alle laatjes en kastjes dicht, chinees gepraat, thee geslurp, deur open, telefoon gaat af, deur dicht, laatje open. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH!

Ik liep naar de bibiotheek en zocht op internet naar een kamer. Ik schreef vijf nummers op van kamers die me wel wat leken. Ik belde ze achter elkaar op en tien minuten later had ik twee afspraken staan voor dezelfde dag. 's Avonds om 20.00 had ik allebei de kamers bekeken. Ze waren allebei geweldig, betaalbaar en ik mocht ze zo hebben. Ik koos voor een kamer van 160 per maand. Ik deel een appartement met een Chinese vrouw die de hele dag aan het werk is. Overdag heb ik dus de hele tent voor mezelf. In mijn kamer heb ik een tweepersoons bed, een vijfdeurskast, een airco en een balkon. Het is tien minuten lopen van de universiteit. Ik zou meteen de volgende dag kunnen komen. Ik geloof niet dat ik kan beschrijven hoe opgelucht ik was.

Zelfs die laatste nacht op de dorm zag ik niet meer zitten. Ik was echt te moe om aan nog zo'n lange nacht te denken. Ik probeerde in het hostel te slapen, maar die zat helemaal vol. Plan twee: onbeperkt drinken in de Mural voor een tientje. Het was de leukste avond uit in Shanghai tot nu toe en ik heb flink mijn best gedaan om mijn geld eruit te krijgen De volgende ochtend wist ik eindelijk wat het betekende om een kater te hebben. Mijn god, ik kon helemaal niks meer! Met moeite wist ik 's middags naar de BBQ te gaan van een vriend van me, maar zelfs 's avonds voelde ik me er nog rot van. Maar ik ben dwars door haar genurk heen geslapen. Toen kwam ook nog het telefoontje dat ik pas de volgende dag zou kunnen verhuizen. Ik had mijn spullen al gepakt en zat me aan Rui te ergeren toen ik besloot om naar het internetcafe te gaan en een ander hostel te zoeken. Ik vond er eentje, kwam om 0.30 aan en viel in slaap. Vanochtend werd ik wakker door gezaag, getimmer en toeterende auto's. Nee het hostel was niet bepaald rustig te noemen. Maar ik draaide me om en sliep heerlijk verder: het was geen gesnurk dus ik was alleen maar heel erg blij.

Vandaag ben ik compleet uitgerust aan het wachten tot ik vanavond ik mijn eigen bedje in mijn eigen kamertje kan gaan liggen.

--------------------------------------------------------------------------------

Al acht reacties:

Hey meissie, ik hoop dat je t naar je zin gaat krijgen in je nieuwe kamer en dat je nieuwe huisgenoot er geen vreemde gewoontes op na houdt.Hoop dat er ook geen drukke buurkinderen zijn die je ’s morgens wakker maken, dat went ook niet. liefs van ons allemaal
christa farenhorst (Email) - 01-04-07 - 10:50

Gefeliciteerd met je nieuwe kamer! En ehm, het voordeel van je slapeloze nacht is dat je mij ‘n vrolijk kwartiertje aan de telefoon hebt bezorgd.
Els - 01-04-07 - 15:01

Hé Sanne, gefeliciteerd met je nieuwe te goed om waar te zijn kamer! Lang leve de snurkvrije nachten, hoezee!
Karlijn - 02-04-07 - 10:26

Relakst Sanne! En nu hopen dat je nieuwe huisgenoot iets minder bomen om hoeft te zagen midden in de nacht!
Geert - 02-04-07 - 21:21

Haha de “Shanghai Hotline”...tè cheesy maar tè vet :P
Leo - 02-04-07 - 23:53

Ten eerste, ik wil zo’n hotline in Nijmegen. Ten tweede, ik wil een kamer van 160 euro en ten derde ik wil ook voor 10 euro onbeperkt zuipen! :) Relaxte shit is shanghai :)
Daniel - 03-04-07 - 16:46

Daan, je haalt me de woorden uit de mond.
Wat een verhaal weer Sanne, ik wou dat ik hier zomaar even een andere kamer kon regelen want hier is het ritueel: bouwlamp aan, kastje open, nog een bouwlamp aan, nog een kastje open, kastje dicht, ventilator op de WC aan, koffer open en dicht, douchende pinda, aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrgggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! Veel plezier op je nieuwe stekkie.
Bart - 03-04-07 - 20:28

Ik sluit me aan bij Daniel en Bart, volgens mij hebben we dat ticket er zo uit!
Goede actie dat je die nieuwe kamer hebt.
Ik lees snel verder: liep achter!
Nora - 04-04-07 - 17:05

Geplaatst door Sanne.A 7:41 Gearchiveerd in China Reacties (0)

Zomertijd!

Vanochtend liep ik om 8.00 mijn gebouw uit. De zonnestralen vielen op de plassen water van de afgelopen nacht, het was warm. Terwijl iedereen zich verzamelde voor het dagelijkse kopje koffie konden we het maar over 1 ding hebben: zou de lente nu echt aangekomen zijn? En of je nu http://weather.cnn.com/weather/forecast.jsp?locCode=ZSSS kijkt, of http://www.bbc.co.uk/weather/5day.shtml?world=2577. De temperaturen zeggen genoeg toch: het is lente in Shanghai! En dat betekent verschrikkelijke hitte voor zolang ik hier nog blijf. Hitte en vochtigheid... maar vandaag betekende de lente alleen maar met zijn allen in het gras zitten, van de zon genieten en ijs eten! HET IS LENTE IN SHANGHAI!

--------------------------------------------------------------------------------

Al vier reacties:

LalalalalalalalaLENTElalalalala. Geniet ervan en neem nog een ijsje tegen de hoofdpijn (of is die ook over als het lente is?)
Nora - 27-03-07 - 18:25

Zijn er nog mooie Chinese gezegdes over de lente?
Karlijn - 28-03-07 - 09:39

Klinkt goed! Ik proost op jouw lente straks bij het CC!
Anouk - 28-03-07 - 14:40

Geniet ervan! Wij genieten aan deze kant van de wereld ook met volle teugen van die geel/oranje bol in de lucht!
Geert - 28-03-07 - 15:56

Geplaatst door Sanne.A 7:40 Gearchiveerd in China Reacties (0)

(Berichten 21 - 25 uit 47) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 »