Een Travellerspoint blog

Allemaal voor jullie :-P

Woensdag avond had ik Els aan de lijn. Die stond op het punt om een vliegtuig naar Amsterdam te pakken. Nadat het telefoontje abrubt werd verbroken wegens onvoldoende ponden-krediet schoot bij mij de stress er behoorlijk in:
O MY GOD, NU MOET IK HET IN MIJN EENTJE ZIEN TE DOEN! De hele site voor mezelf! En al die mensen die al studerend en ploeterend op me rekenen voor een leuk en spannend stukje over avonturen in het verre Oosten. En wat nou als ik compleet faal en iedereen een voor een afhaakt! Wat een stresss! Het enige wat ik me kon bedenken was: naar buiten en dingen doen. Avonturen beleven!

Woensdag avond is gratis-margarita's-avond in de Zapata's. Samen met Violet en Maaike (die ik in Qingdao ontmoet had) en Rosa (vriendinnetje van hun) ging ik erheen. Ze hadden het blijkbaar erg naar hun zin. Waarschijnlijk mede doordat ze weken lang op het platteland haden doorgebracht vanwege een vrijwilligers project. Ik moest de volgende dag weer hartstikke vroeg op. Maar ja, ik kon toch niet vroeg naar huis gaan?! Wat zou ik dan te bloggen heben deze week! Dus ik maar doordrinken en doorfeesten. Tot een uurtje of vier...

En drie uur later ging de wekker alweer: listening class. Ik mn bed uit en naar de 'les'. Daarna samen met Toren gaan shoppen bij de H&M en vervolgens compleet kapot even thuis gaan uitrusten. 's Avonds kon ik eindelijk mijn ogen weer goed open houden. Dus ja, NAAR BUITEN. AVONTUREN BELEVEN. Donderdag avond is gratis-cocktails-drinken in de Barbarossa. Ik er weer heen samen met de drie Hollanders van de vorige avond. En twee uur lang non-stop sterke cocktails drinken was natuurlijk nog niet genoeg. Nee daarna nog naar 'bar rouge' bij deze de hipste plek in heel Shanghai. Vanuit het dakterras (zes hoog) hadden we uitzicht over de skyline van Shanghai. Drankjes konden we alleen niet betalen, dus toen we dorst kregen gingen we weer verder.

Vrijdag ben ik samen met mijn Duitse 'klasgenootjes' naar het Shanghai filmfestival geweest. Er draaide een film over een puberend Chinees meisje. Ze wilde dolgraag een beugel want anders zag ze eruit als een dinosaurus... Was nog best een aardige film trouwens. Maar O JEE, was ik zowaar vergeten dat ik op vrijdag gratis Champagne kan gaan drinken in het luxe hotel de 'Shangri la'.

Zaterdag, weekend. Ja wat moet ik daar nou mee?! Eigenlijk moet ik wel gaan beginnen met leren voor mijn tentamens onderhand, maar wat hebben jullie daar nou aan? Dus ik in de bloedhitte (35 graden) in een busje naar Sheshan. Eenmaal aangekomen bleek het een kerkje op een heuveltje te zijn. Ja, dat zijn geen avonturen! Ik weer verder naar Songjiang, bleek dat NOG saaier te zijn. Ik wist het even niet meer en ging terug met de bus. Toen ik eenmaal de airco-bus uit was gestapt stond ik weer midden in de hitte. Ik kon haast niks zien van al het zweet in mijn ogen (lekker he). En toen, uit het niets, zag ik ineens voor me.... DE IKEA. En daar hebben ze uiteraard ook airco, dus leek het me de ideale afsluiting van mijn dagtripje. Ik liep rond door een hal vol banken waarop Chinezen lagen te slapen en liep snel door naar het restaurant alwaar ik meatballs gegeten heb. Uiteindelijk natuurlijk ook nog de hotdog met fris voor 50 ct. genomen en toen weer naar huis. Ik was kapot van de hitte en ben mooi niet meer uitgeweest. Ook omdat de regen inmiddels met bakken uit de lucht kwam vallen en overal om me heen de bliksem in hoge gebouwen insloeg.

Zondag was de ultieme Shanghaizondag. Eerst ff uitslapen, daarna naar de brunch in Sasha's. Daar uuuuren lang blijven zitten en onbeperkt zalm, olijven en andere heerlijke dingen onbeperkt van het buffet afplukken voor... 65 kuai. Daarna op bezoek bij Sam in het hostel en aan de bar hangen en films kijken op het grote scherm.

Het was al met al dus een drukke week. Ik heb hard mijn best gedaan om zoveel dingen te doen als maar kan. En jullie weten het he kijkbuiskindertjes:

Ik doe het ALLEMAAL voor jullie.

--------------------------------------------------------------------------------

Al vier reacties:

Ooooh, en weer een verhaal op de site van Sanne uit Chinezenland! Maar heb je daar wel tijd voor? Kom op, naar buiten jij, avonturen beleven!
Karlijn - 25-06-07 - 13:28

Ehm, Sanne, volgens mij doe jij in je eentje nu net zo veel als wij met z’n vieren. Props!
Denk aan ons als je daar in de zon zit: het is straks 15 GRADEN!
Els - 25-06-07 - 21:30

Relekst! Hoeze is alles daar ook GRATIS?! Kost het toch geen kont dat ze het net zo goed dan maar gratis gaan weggeven, of wat?
Geert - 26-06-07 - 16:31

Echt, wat jij allemaal niet voor ons over hebt!! Je moet wel een beetje aan jezelf denken, hoor, en een beetje plezier maken!
Anouk - 27-06-07 - 09:25

Geplaatst door Sanne.A 8:00 Gearchiveerd in China

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint